Wyszukaj

Szukaj

poniedziałek, 14 kwietnia 2014

JAJKO W KOSZULCE

Składniki:

- 1 jajko w temperaturze pokojowej
- ocet
- ręcznik papierowy
- sól i  pieprz
- litr wody

Przygotowanie:

1. zagotować litr wody i dodać trochę octu ( około 50 ml )
2. zmniejszyć ogień
3. jajko wbić do miski
4. weź łyżeczkę i mieszaj wodę z octem tak aby na środku pojawił się wir ( taki jak w umywalce gdy spuszczasz wodę)
5. wlej jajko na środku garnku i co chwila formuj jajko łyżką tak aby żółtko było zakryte
6. gotuj 3 min
7. jajko wyjmij i odsącz z nadmiaru wody
8. przełóż jajko na talerz i przypraw
UWAGA: nie dodawaj soli do wody

SMACZNEGO

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz