Może się to wydawać dziwne ale polędwica jest pyszna
Składniki:
- Polędwica wołowa
- siano
-sól i pieprz
- gałązka rozmarynu
Przygotowanie:
1.Polędwice posyp pieprzem i popiołem z siana
jak zrobić popiół:
do garnka włóż siano i podpal je najlepiej zrobić to na zewnątrz i nie w dużej ilości naraz
2. Polędwice obtocz w popiele
3. Do naczynia żaroodpornego włóż trochę siana i połóż na to polędwice
4.Na wierch połóż rozmaryn i przykryj naczynie folią aluminiową lśniącą stroną do dołu
5. Polędwice piecz pod przykryciem w 70-80 stopniach około półtorej godziny
Pamiętaj, że wołowina po obróbce termicznej musi odpocząć by po rozcięciu jej nie wypłynęły soki
gdy mięso odpocznie można je pokroić i ułożyć na talerzu
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz