Wyszukaj

Szukaj

piątek, 11 kwietnia 2014

BISZKOPT

Składniki:

- 5 jaj
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki oliwy
- 5 łyżek mąki tortowej
- 5 łyżek cukru pudru
- łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie:

1. oddzielić białka od żółtek
2. dokładnie ubijamy białka z dodatkiem odrobiny soli
3. do ubitych jajek dodajemy żółtka i mieszamy
4. dodajemy oliwę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i dokładnie mieszamy
5. piekarnik nastawiamy na 180 stopni
6. do nagrzanego piekarnika wstawiamy biszkopt na 30 - 40 minut
7. po upieczeni gorący biszkopt zostawiamy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na 30 minut
8. po 30 minutach biszkopt wyciągamy z piekarnika i kładziemy go do góry dnem na tace
9. zostawiamy do całkowitego wystudzenia

SMACZNEGO 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz