Wyszukaj

Szukaj

sobota, 15 listopada 2014

Zioła w Kuchni

Świeże zioła w kuchni to podstawa
dzięki nim mięsa czy sosy nabierają głębszego smaku i aromatu
oto poradnik jakie zioła do czego możemy wykorzystać
 

Oregano

Oregano jest idealne do: wędlin, sałatek, niektórych zup,
sosów, mięs a przede wszystkim do pomidorów 
 

Rozmaryn

Rozmaryn wykorzystuje się do : mięs, sosów i pieczonych ziemniaków
Doskonale łączy się z grzybami i czosnkiem
 

Majeranek

Majeranek najczęściej dodaje się do:
sosów pomidorowych, sosów rybnych i duszonych mięs, w niewielkiej ilości do sałatek
majeranek pasuje również do kapusty i ziemniaków
 

 

 

 

Bazylia

Bazylie dodaje się do: pomidorów i sałatek warzywnych
Bazylią możemy także przyprawić mięsa i sosy
 

 

 

 

 

 

Mięta

Dzięki mięcie nasze potrawy mają świeży smak.
Mięta jest idealna jako dekoracja dań bądź napojów
 
 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz