Świeże zioła w kuchni to podstawa
dzięki nim mięsa czy sosy nabierają głębszego smaku i aromatu
oto poradnik jakie zioła do czego możemy wykorzystać
Oregano
Oregano jest idealne do: wędlin, sałatek, niektórych zup,
sosów, mięs a przede wszystkim do pomidorów
Rozmaryn
Rozmaryn wykorzystuje się do : mięs, sosów i pieczonych ziemniaków
Doskonale łączy się z grzybami i czosnkiem
Majeranek
Majeranek najczęściej dodaje się do:
sosów pomidorowych, sosów rybnych i duszonych mięs, w niewielkiej ilości do sałatek
majeranek pasuje również do kapusty i ziemniaków
Bazylia
Bazylie dodaje się do: pomidorów i sałatek warzywnych
Bazylią możemy także przyprawić mięsa i sosy
Mięta
Dzięki mięcie nasze potrawy mają świeży smak.
Mięta jest idealna jako dekoracja dań bądź napojów
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz