Wyszukaj

Szukaj

niedziela, 23 listopada 2014

Sos do Spaghetti

Składniki:

- 500g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- 500ml soku pomidorowego
- pomidor
- bazylia, oregano, liść laurowy i ziele angielskie
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki śmietany
- łyżka mąki
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku

Przygotowanie:

1. Posiekaj drobno cebule i czosnek
2. Wsyp na patelnie z odrobiną oliwy i smaż póki czosnek się nie zeszkli
3. Dodaj mięso i wymieszaj
4. Gdy mięso się usmaży zalej je sokiem pomidorowym i dodaj bazylie, oregano, pieprz, sól, cukier, 2 liście laurowe i 2 ziela angielski
5. Dodaj pomidora pokrojonego w kostkę
6. Całość gotuj przez 20 minut
7. W kubku rozmieszaj śmietanę, koncentrat i mąkę tak aby nie powstały grudki
8. Całość dodaj do sosu i dokładnie wymieszaj
9. Sos gotuj jeszcze przez 5-10 minut co jakiś czas mieszając
sos powinien zgęstnieć
 
 
Smacznego
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz