Wyszukaj

Szukaj

piątek, 14 listopada 2014

Pralinki czekoladowe

Składniki:

- 200 g czekolady deserowej
- 75 ml śmietany kremówki 30%
- łyżka masła
 

Przygotowanie:

1. 100g czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej
2. Dodać masło i dokładnie rozpuścić
3. Dolać śmietankę i wymieszać
4. Masę najpierw schłodzić przez 1 godzinę w zamrażalce
5. Uformować kulki i ponownie wstawić do zamrażalki na godzinę
6. W tym czasie rozpuścić pozostałą czekoladę w kąpieli wodnej
7. Dolej do czekolady łyżkę oliwy co sprawi, że łatwiej będzie spływać z pralinek
8. Pralinki wyjmij z zamrażalki i otocz je w czekoladzie
9. Włóż je do zamrażalki by czekolada stwardniała
10. Gotowe pralinki najlepiej smakują schłodzone
 
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz